Energielabel aanvragen? Regel het dit jaar.

Tot het einde van dit jaar kun je nog eenvoudig online een energielabel voor je woning aanvragen. Vanaf volgend jaar moet je hiervoor verplicht een energieadviseur inschakelen. Regel het daarom dit jaar nog om onnodige kosten te voorkomen.

Waarvoor dient een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoeveel energie een woning gebruikt. Woningen met een A-label zijn het meest energiezuinig, aan de andere kant zijn woningen met een G-label de grootste energieverbruikers. Een energielabel is verplicht wanneer je een woning gaat verkopen of verhuren.

Energie label wijzigingen vanaf 1 januari 2021

Per 1 januari gaat dus het nieuwe energielabel gelden. Deze is niet alleen uitgebreider maar ook aanzienlijk duurder. Nu kun je het nog zelf eenvoudig online regelen, vanaf volgend jaar kan dit dus niet meer. Dan ben je verplicht om een afspraak te maken met een vakbekwame energieadviseur. Deze komt bij je langs en onderzoekt de woning onder meer op afmetingen, aanwezige isolatie en installaties zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Wat gaat een nieuw energielabel kosten?

Naar verwachting gaat het nieuwe energielabel tussen de €100 en €200 kosten. Dit kun je tot 1 januari 2021 nog voorkomen door het zelf online te regelen via deze link. Wacht niet langer want het is levert een snelle besparing op om dit nu nog te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.