De juiste energieleverancier kiezen, hoe doe je dat?

Door de bomen het bos niet meer zien, dat is wat veel mensen ervaren als ze een energieleverancier moeten kiezen. Er zijn erg veel energieleveranciers in Nederland maar wat is nu precies het verschil en hoe kies je de leverancier die het beste bij je past? In deze blog geven we je 3 tips om de juiste energieleverancier te kiezen.


Weet wat jij zoekt in een energieleverancier

Het grootste verschil tussen energieleveranciers zijn natuurlijk de tarieven die je voor stroom en gas betaald. Desondanks zijn er toch nog genoeg andere verschillen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een energieleverancier. Zo zijn er leveranciers die enkel groene stroom leveren en andere die enkel grijze stroom leveren. Ook zijn er energieleveranciers waar je deze keuze voor groene of grijze stroom zelf kunt maken. Vindt je groene stroom belangrijk? Kijk dan of de betreffende energieleverancier deze groene stroom kan leveren. Wij leveren enkel groen opgewekte stroom. Kijk bij het maken van je keuze ook naar de andere eigenschappen van een leverancier zoals klantenservice en betrouwbaarheid.

Energieprijzen vergelijken

Uiteraard zijn de tarieven van stroom en gas erg belangrijk om naar te kijken. Kijk hierbij naar de leveringstarieven voor stroom, gas en naar de vaste leveringskosten (dit is een vaste bijdrage die een energieleverancier zelf bepaald). Veel leveranciers geven een eenmalige welkomstkorting weg, let hierbij goed op dat dit vaak alleen achteraf het eerste jaar is en dat je meestal aan een meerjarig contract vast zit. De tarieven zijn vaak hoog waardoor je deze korting na het eerste jaar weer ruim terug betaald. Wij geloven zelf niet in eenmalige kortingen maar geven onze klanten een blijvend scherpe prijs, ook ná afloop van het energiecontract doen wij automatisch een nieuw goed aanbod.

Vraag eens een vrijblijvende offerte aan en zie hoeveel je kunt besparen.

Probeer de klantenservice eens uit voordat je klant wordt.

Elke energieleverancier claimt een goede klantenservice te hebben. Achteraf blijkt maar al te vaak dat deze klantenservice erg tegenvalt. Onze tip is om voordat je ergens klant wordt, eerst eens te bellen of mailen naar de klantenservice om te testen of de service daadwerkelijk zo goed is als wordt gezegd.

Openingstijden

Maandag 09:00-17:30

Dinsdag 09:00-17:30

Woensdag 09:00-17:30

Donderdag 09:00-17:30

Vrijdag 09:00-17:30

Zaterdag 10:00-16:00

Zondag 12:00-16:00

Volg ons