Grip op je energierekening tijdens thuiswerken

thuiswerken ENDI

We zitten helaas nog steeds in de coronacrisis en hierdoor werken nog steeds (meer) mensen thuis. Het lijkt er op dat veel bedrijven dit ook ná de coronacrisis gaan doorzetten. Dankzij het thuiswerken gaat het energieverbruik fors omhoog. We geven je wat tips om deze stijging in de hand te houden.

Laptop zuinig gebruiken

Veel mensen hebben hun laptop bij gebruik constant aan de lader, dit verbruikt behoorlijk wat stroom. Het beste is om de lader enkel aan te sluiten wanneer de laptop ook echt (bijna) leeg is. Wanneer de laptop volledig is opgeladen haal je de lader er weer uit, dit scheelt veel stroom en is ook nog eens beter voor de batterij van je laptop.

Na je werkdag apparaten loskoppelen

Klaar met je werkdag? Haal alle apparaten die je voor je werk hebt gebruikt uit het stopcontact. Ook al gebruik je de apparaten niet actief, zolang de stekker in het stopcontact zit verbruiken ze stroom. Door de apparaten los te koppelen van het stroomnetwerk blijft je stroomverbruik lager.

Zet de verwarming wat lager en trek in dikke trui aan

Gas is vaak de grootste kostenpost op de energierekening en wordt meestal gebruikt om het huis te verwarmen door de cv ketel op te warmen. Door de verwarming wat lager te zetten en een dikke trui aan te trekken zal je aan het eind van het jaar wanneer je de jaarrekening van je energieleverancier krijgt de vruchten plukken. Je zult zien dat deze kleine aanpassing je enorm veel geld kan schelen.

Zoek de energieslurpers in je huis.

Vaak zijn mensen zich niet bewust van de energieslurpers in hun huis. Dit zijn vaak de wat verouderde apparaten zoals koelkasten, vriezers en tv’s. Voor een paar tientjes kun je een energie verbruiksmeter kopen waarmee je deze energieslurpers kunt achterhalen. Zeker de moeite waard om eens uit te zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.