Je energieverbruik verlagen in simpele stappen

Overstappen van energieleverancier is natuurlijk een manier om geld te besparen, zeker als je hier nog nooit naar hebt gekeken. Toch zijn er meerdere manieren om je energierekening te verlagen. Je kunt namelijk ook je energiekosten verlagen door er voor zorgen dat je energieverbruik omlaag gaat.

Energiezuinige apparaten aanschaffen

Overstappen op energiezuinige apparaten kan al snel een mooie besparing op je energierekening opleveren. Door bijvoorbeeld je vriezer, koelkast, wasmachine en wasdroger te vervangen door nieuwere energiezuinige varianten kun je tussen de 200 kwh en 400 kwh besparen. Natuurlijk is dit een behoorlijke investering en het hoeft natuurlijk niet allemaal tegelijk, toch kan het goed zijn je hier eens in te verdiepen. Na verloop van tijd verdien je deze investeringen weer terug door de besparing op je stroomverbruik.

De was buiten hangen

Als het weer het toelaat, kun je de was het beste buiten hangen om te drogen. Een wasdroger verbruikt relatief veel stroom. Door deze simpele tip kun je per jaar 200 kwh stroom besparen.

Vervang de gloeilampen door LED lampen

LED verlichting is vele malen energie effici├źnter dan oude technologie gebruikt in gloeilampen. Mocht jouw woning nog vol hangen met gloeilampen, vervang deze dan zo snel mogelijk. Het kost niet veel maar levert toch een aanzienlijke besparing op je stroomverbruik op.

Wees je bewust van energievreters

Grote voorbeelden van energieslurpers waar veel mensen zich niet van bewust zijn; een aquarium en een waterbed. Beide objecten verbruiken veel stroom en kun je beter mijden als je wilt besparen op je energierekening. Voor een aquarium is het advies om de TL lampen te vervangen door LED. Dit scheelt al aanzienlijk in het stroomverbruik. Verder behoren airconditioners en een bier tap ook tot deze categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.