Nederlanders wonen over het algemeen liever niet in de buurt van een windmolen

Bijna de 50 procent van de Nederlanders heeft er bezwaar tegen om vlakbij een windmolen te wonen. Daarnaast zegt 21 procent dit liever niet te willen. De vrees voor overlast is het grootste bezwaar. Ongeveer een vijfde van de Nederlanders die niet in de buurt van een windmolen wilt wonen, zou dit wel willen als zij daardoor korting zouden krijgen op hun energiecontract of wanneer zij gratis stroom van de windmolen zouden ontvangen.

Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Een groot deel, namelijk ruim zes op de tien huishoudens heeft een energiecontract met groene stroom en/of gas. Desondanks geven de meeste Nederlanders dus aan er liever geen last van te willen hebben.

Zo’n vijf procent van de ondervraagden woont al in de buurt van een windmolen en ervaart geen overlast. Voor 63 procent van de mensen die niet in de buurt van een windmolen willen wonen, verandert korting op het energiecontract of gratis stroom van die windmolen niets aan hun mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.